ХЛІБОПЕКА́РСЬКИЙ, а, е. Стос. до випікання
хлібних виробів;
// Признач. для випікання хлібних
виробів. Борошно, крупу і олію з насіння сої застосовують
у хлібопекарській, кондитерській, консервній, м'ясомолочній
та інших галузях харчової промисловості (Зернові бобові культури, 1956, 76); Ряд сільських хлібопекарських
підприємств реконструйовано, механізовано
трудомісткі процеси (Радянська Україна, 9.XII 1973, 2); На
хлібопекарських заводах працюють тістоділильні машини та
бубличні автомати (Наука і життя, 7, 1956, 10);
// Який
виявляється під час випікання хліба (про якість). Це жито
[«Таращанське 4»] набагато крупнозерніше за інші сорти
і має вищі хлібопекарські якості (Василь Минко, Повна чаша,
1950, 84); Від наявності клейковини та її еластичних
властивостей залежать хлібопекарські особливості
борошна (Колгоспник України, 5, 1961, 29).
Словник української мови: в 11 томах. — Том 11, 1980. — Стор. 81.